Viktige ting å tenke på ved boligsalg

Det er ikke lett å selge boliger i dag til forventet pris. Det er en god del viktige ting å tenke på ved salg av bolig, og som kan bidra til at salget går bedre enn forventet. Prisforlangende er en ting, men det er tross alt markedet som bestemmer mye. En liten innsats kan ha mye å si for budene som kommer inn.

For det første vil det være hensiktsmessig å samarbeide med en boligmegler som kjenner til området boligen ligger i. Det er også svært viktig å la boligen se bebodd ut, men allikevel skal det være ryddig og pent i alle rom. Dette er vesentlig når det skal tas bilder, og bildene skal være gjenkjennelige når visningene endelig skal avholdes.

Hva innebærer en ryddig bebodd bolig?

Det bør være en selvfølge at boligen skal se ryddig ut før boligen fotograferes for salg. Men ryddig innebærer ikke at det ikke skal se ut som om det bor noen i boligen. Folk som kan ha interesse av et kjøp vil jo se seg selv i boligen, så bilder som viser en umøblert og tom bolig vil senke interessen.

Ryddig i denne forstand innebærer at du skal tenke over hvilke farger du velger til gardiner, puter som ligger i sofaen, et fruktfat full av fersk frukt og friske blomster i vasene. Sørg for at sengene er redd opp med sengeteppe over, at skittentøyet ikke ligger igjen på badet og at boligen ellers er rengjort skikkelig. Ikke en selvfølge for alle.

Hvor viktig er fotografering?

Ingen boliger selges i dag uten skikkelige fotografier av hele boligen. Rett som det er kan boligannonser på nettet oppleves med manglende bilder, eller bilder som er tatt uten at det er gjort klart på forhånd. For det første skal bildene vise hele boligen ryddet og rengjort på en måte som vil kjennes igjen av de som kommer på visningene av boligen.

Sørg også for å legge ut bildene i en naturlig rekkefølge. Tenk deg at du skal på visning selv. Inngangspartiet er det første du opplever, fra utsiden og inn i en entre. Vis fram alle værelsene i riktig rekkefølge som vil være naturlig for de som kommer på visning. Avslutt deretter med bilder av spesielle installasjoner og uteområdet ellers. Tenk SALG med alle bildene!

Viktige ting å tenke på før visning av boligen

Sørg for å ha en avtale med megler i god tid før visning. I tillegg skal du ha en god plan i samarbeid med megler om hvordan selve visningen skal arrangeres og ikke minst administreres. Skal megleren stå for hele visningen, eller kun være tilstede? Hvem av dere skal presentere boligen for de fremmøtte, eller skal begge parter være aktive?

Sett gjerne fram kaffe og te eller kald drikke, og eventuelt noe lett å bite i som kjeks eller enkel frukt og lignende. Megleren sørger gjerne for navnelister for de som viser stor interesse, men ta selv ansvaret for å snakke med de fremmøtte og få de til å skrive seg opp med både navn og kontaktopplysninger. Et godt salg innebærer ofte god oppfølging.

Hvordan følge opp visningen for et godt salg?

Dette er ofte noe som er bestemt på forhånd, om megleren tar hele oppfølgingen selv eller om du som boligeier deltar i selve oppfølgingen. Vær tålmodig. Har du/dere to visninger kan det hende de første budene kommer inn etter den første visningen. Avhold uansett begge visningene uavhengig av bud. Følg opp alle som har vist interesse – et godt bud kan komme fra hvem som helst.

Andre viktige ting å tenke på for hele prosessen

Forsikre deg om at salgsdokumentene forteller hele sannheten, slik at det ikke dukker opp utfordringer etter kontraktsinngåelse som kan bli kostbare. Ikke overselg boligen, men fortell heller din historie til de fremmøtte. Hvorfor flytter dere? Hva er positivt ved å bo der? Hva vil dere savne mest når dere flytter? Hva er positivt i området hvor boligen ligger? Du vil ha mest mulig for boligen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *