De mest attraktive stedene å bo!

Har du hørt om Indre Sandviken? Her kan du vandre i brosteinsbelagte gater med gamle, hvite trehus, traske ned til en koselig kafé, gå på museum eller ta med ungene på Fløyen en søndag ettermiddag. Bydelen ligger rett bak Bryggen i Bergen, har gangavstand til sentrum og er med sin rolig atmosfære, skjønnhet og beliggenhet en av byens mest attraktive områder å bo i.

I Norge finnes det en rekke populære boligområder, som gjerne kjennetegnes av at stedet har det meste du ønsker. Det skal være nærhet til naturen, men samtidig urbant. Det skal være gode shoppingmuligheter, flotte kaféer og ikke for langt til skoler eller barnehager. Og sist, men ikke minst – boligene i området skal ha høy standard. Dette tiltrekker gjerne etablerte familier eller velstående mennesker.

Fasiliteter og transport

I området rundt Sandviken er det gangavstand til de fleste fasiliteter, som mange er samlet rundt Støletorget. Her stopper også bussen på vei til og fra sentrum. Fasiliteter i området inkluderer flere matbutikker som Kiwi, Meny, Joker og Bunnpris, døgnåpen kiosk, apotek, barnehage, legesenter, tannlege, frisør, vaskeri, skredder, sykkelreparatør, restaurant m.m. I tillegg er det en gågate med kaféer, butikker og galleri.

Dette er noe som går igjen i andre attraktive boligområder også. I tillegg setter mange mennesker pris på nærhet til universitet eller høyskole. De fleste storbyer har bybaner, trikk eller andre effektive former for offentlig transport som gjør det enkelt å komme seg til eller fra jobb/skole. Vi ser derfor at boligprisene øker i sentrale områder med god tilgang til offentlig transport.

Attraksjoner og friluftsliv

I dagens samfunn ønsker folk flest å holde seg i god form, og de ønsker også vakre omgivelser – gjerne med attraksjoner. Mange av de mest attraktive (og dermed dyreste) områdene å bo i, har nærhet til vakker natur, turstier eller parker. Dette gjør det enkelt for mennesker som bor i nærheten å ta seg en joggetur om morgenen.

La oss se på eksempelet vårt i Bergen. Indre Sandviken skrenser opp mot Fløyen og Sandviksfjellet, og har i tillegg flere flotte parker og uteområder. Her kan du ta deg en løpetur i fjellveien, delta i motbakkeløpet «Stoltzen opp», ta med barna på hinderløype på Fløyen, stå på skøyter på Skansen, spille volleyball eller trene på Skansemyren. Her er det enkelt å trene!

For barnefamilier

For barnefamilier er det ideelt å bo f.eks. i Indre Sandviken. Her er det kort vei til barnehage, lege, apotek og andre fasiliteter. Området har rolige gater og utendørsområder tilrettelagt for barnefamilier, med lekeplasser og parker i fleng. Dette gjør at beboerne får det beste fra begge verdener. Det som skjer i byen, blandes elegant med familielivet. Her er det perfekt for barna!

Det finnes selvsagt andre steder i Bergen som er attraktive steder å bo, som for eksempel Nordnes, Paradis og Bønes. Alt kommer an på hva det er du ønsker deg ut av nærområdet ditt. Bergen er en by som er flink til å gi alle det de trenger, så det er lett å finne en bydel du kommer til å like.

Attraktive steder å bo utenom Bergen?

Det finnes en rekke steder å bo. Ett av de mest populære stedene i Norge å bo, er selvsagt Oslo. Mange foretrekker å bo på Grünerløkka, som er et sted som bugner av attraksjoner, konserter, loppemarkeder og alt som er gøy. Dette er en ung bydel, som byr på mye uteliv, så denne bydelen passer nok aller best for studenter.

Hvor er attraktivt for deg å bo?

Ta utgangspunkt i hvor du bor nå. Spør deg selv spørsmålet: «Liker jeg å bo her?». Hvis svaret er «ja», så bo der du bor. Hvis du er litt usikker, så kanskje du burde undersøke alternativene dine. Er svaret ditt «nei», så er det bare å flytte med en eneste gang. Kanskje du tar turen til Bergen? Eller kanskje Oslo?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *