De beste av de beste

Hvis vi skal se på kjente eiendomsmeglere i Norge, så er Christian Haatuft et kjent navn. Han er en vellykket eiendomsmegler som holder til på Geilo. I 2018 solgte han tilsammen 65 eiendommer for hele 312 millioner kroner. Året før der igjen solgte han 58 eiendommer for 196 millioner kroner. Han er en vellykket mann, og selger for det meste hytter.

Et annet kjent navn er Fredrik Dyve. Han er den eiendomsmegleren i Norge som har høyest inntekt, og det med god grunn. Han jobber mellom 60 og 70 timer i uken, med visninger omtrent hver eneste søndag. Han er veldig dedikert, og legger all sjela si i jobben sin. I 2017 bikket han hele 20 millioner i provisjon.

Soliman Sarwar

Soliman Sarwar har jobbet som eiendomsmegler i hele 15 år. Han er medeier i PrivatMeglerens kontorer på Grünerløkka og Manglerud, samt i PrivatMegleren Nye Boliger. Han sier selv han ikke er motivert av penger, men å skulle bli størst. Han vil selge og skape mest mulig, og pengene har ikke noen stor betydning for han. Likevel tjente han over 7 millioner i 2016.

Tore Kenneth Aadland er også et veldig godt kjent navn, og det ikke uten grunn. I 2016 hadde han en formue på over 41 millioner kroner. Han har gjennomført over 2 500 salg av boliger, og kan også vise til elleve førsteplasser som årets megler på landsbasis. Han er daglig leder for Proaktiv Eiendomsmegling, og er også utdannet jurist.

Jan Fredrik Bonde

Jan Fredrik Bonde har 29 års erfaring innenfor meglerbransjen, og har utdanning fra det juridiske fakultet i Oslo og BI. Han har over 3 000 omsetninger på papiret, og jobber for Sem & Johnsen Eiendomsmegling. Han har god kompetanse i Oslo vest, på Nordstrand og i Bærum. De siste ti årene har han vært en av de mestselgende eiendomsmeglerne i høyprissegmentet.

Det er overraskende få kvinnelige eiendomsmeglere, og nettopp av den grunn vil vi dra fram en dame som ble kåret til året ildsjel på årsmøtet for Norges Eiendomsmeglerforbund. Med over 30 år i bransjen, leverer Cecilie Beckmann fremdeles topp resultater både når det gjelder omsetning og kundetilfredshet. Beckmann er ansatt hos Eie Eiendomsmegling på Frogner, Oslo. Hun er virkelig et forbilde for andre kvinner!

Hva skal til for å bli en toppmegler

Det er flere personlige egenskaper som bør være på plass hvis du skal klare å hevde deg i denne bransjen. Først og fremst må du være en pålitelig, hardtarbeidende person som er villig til å dedikere seg til jobben sin, for det kreves en del, spesielt i den første tiden til du har opparbeidet deg tillitt, en kundegruppe og et godt rykte.

I tillegg må du være en type person som klarer å skape en relasjon til alle typer mennesker. Som megler skal du inn i fremmede menneskers hjem, og du må derfor være en person som folk får tillitt til, og er villig til å slippe inn i hjemmet og privatlivet sitt. På den måten er det lettere å ha en unik kunderelasjon.

En jungel av meglere og firmaer

Så hvordan kan du som kunde vite hvilken megler, og hvilket meglerfirma du bør velge til å gjennomføre ditt salg? Hver megler er unik, og det er rett og slett sånn at det ikke er alle du har kjemi med – en megler kan være toppselger, men allikevel ikke den du er ute etter. Kanskje får du bedre kjemi med en ukjent, og nyutdannet.

Er de eldste best?

Som i mange andre tilfeller, er erfaring en viktig faktor i denne bransjen. Jo mer erfaring, jo mer tillit og rykte vil megleren ha opparbeidet seg. Men alle startet et sted, og de mindre erfarne er ofte sultne etter å jobbe seg opp gode referanser fra gjennomførte salg. De kan også rådføre seg med de mer erfarne meglerne. Stol på kjemien istedenfor erfaringen til megleren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *