Alt om BSU!

Det er mange bekymringer vi kan ha i livet, og de fleste av oss får kjenne på flere enn en av dem. Dersom du har lyst til å unngå i alle fall en av de mest vanlige bekymringene, burde du vurdere sparing med BSU! BSU – eller boligsparing for ungdom – er en effektiv måte å spare på, som gir deg stor sikkerhet i framtiden.

Det er enkelt å spare penger på BSU. Selv om du ikke skulle ha mye ekstra å rutte med i slutten av måneden som du kan putte inn på BSU-kontoen, så vil det du klarer å sette inn raskt øke og bli til god hjelp for dine framtidsdrømmer. Det er nemlig mange fordeler med å spare på BSU-konto!

Hvorfor spare på BSU?

BSU er den mest gunstige formen for sparing for deg som er ung og drømmer om å kjøpe bolig og ha en trygg framtid. Pengene du setter inn på din BSU-konto gir deg nemlig mer tilbake enn du ville fått på noen annen sparekonto. Den kanskje aller største fordelen er at for hver 25 000 kroner du setter inn, får du 5000 kroner ekstra.

Når skatteoppgjøret kommer året etter kan du nemlig se at du har fått 5000 kroner i fradrag på skatten, altså at du rett og slett slipper å betale 5000 kroner av skatten du skulle ha betalt for året før. I tillegg får du også bankens beste renter på dine sparepenger i BSU-konto. Dette er to kjempefordeler som gjør at pengene dine vokser raskt!

Hvordan fungerer BSU?

Med BSU kan du velge selv hvor stort beløp du ønsker å spare, om du vil sette inn ett stort beløp eller flere små, eller om du vil sette inn noe i det hele tatt. Den eneste regelen er at du ikke kan spare mer enn 25 000 kroner i året, noe som tilsvarer 30 000 dersom du regner med skattefradraget.

Pengene du sparer på BSU kan kun brukes til å kjøpe bolig eller å betale ned boliglån du allerede har tatt opp. Dette er derfor en gylden mulighet til å sikre at pengene brukes på noe så smart og langsiktig som en bolig, og ikke på andre ting som kan være fristende i øyeblikket, men som ikke lønner seg på lang sikt.

Hvem kan spare på BSU?

BSU står for boligsparing for ungdom, og er altså en sparingsform som er laget med tanke på at ungdom skal få muligheten til å spare penger på en bedre måte. Men ungdomsbegrepet er vidt, og for BSU gjelder det faktisk for alle opp til hele 34 år! Det finnes ingen nedre aldersgrense, du må bare ha en egen bankkonto.

De fleste banker har et BSU-tilbud, så sannsynligvis kan du finne et godt tilbud hos den banken du allerede er kunde i. Det er lett å opprette en BSU-konto, og det er lett å gjøre innskudd på kontoen når du skulle ha noen slanter til overs. Ved slutten av hvert år beregnes størrelsen på ditt skattelette. Her kan du spare mye!

Hvordan kan jeg ta ut pengene fra BSU-kontoen?

Dersom du har spart opp penger på BSU-kontoen, men befinner deg i en skikkelig knipe økonomisk og trenger penger til noe annet, så er det mulig å ta ut BSU-pengene uten å kjøpe bolig. Dette innebærer at du betaler tilbake det du hittil har fått i skattelette, noe som ikke er å anbefale. Det er likevel greit å vite at muligheten finnes.

Skaff deg BSU i dag!

BSU er klart den beste måten å spare penger raskt på, helt uten krav om beløp per år eller månedlige innbetalinger. BSU er enkelt, og ettersom du kan se resultatene raskt og fortløpende er det en motiverende måte å spare på. Det er ingenting å nøle med, sjekk ut BSU med din bank allerede i dag. Du vil garantert ikke angre!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *